Hevosurheilu on yksi Suomen suosituimpia “urheilulajeja”, eikä suotta. Sadat tuhannet suomalaiset pelaavat viikoittain hevosurheiluun liittyviä pelejä. Hevosurheilusta on tänä päivänä mahdollista rakentaa itselleen erittäinkin tuottava ammatti, vaikka et hevosta osaisikaan ohjastaa. Suomen parhaimmat hevoset pääsevät nimittäin jatkuvalla syötöllä kilpailemaan myös Pohjoismaissa järjestettävissä tapahtumissa (Elitloppet jne), joissa palkintosummat saattavat nousta yllättävänkin suuriksi. 

Mikäli olet miettinyt hevosurheilusta ammatin rakentamista itsellesi, mutta et osaa hevosta ohjastaa, vaihtoehtosi ovat kohtalaisen vähissä. Onneksi vähissä vaihtoehdoissa piilee myös mahdollisuus, sillä tämän väittämän mukaan voisit harkita siirtyväsi ammattimaiseksi hevosurheilun veikkaajaksi. Vedonlyöntiä harrastaa valtaosa suomalaisista, mutta vain harvat pystyvät sitä tekemään ammatiksi. Miksi sitten esimerkiksi juuri hevosurheilusta vetoa lyöminen on niin haastavaa, että vain kourallinen ihmisiä pystyy sillä itsensä elättämään?

Hyvät sekä huonot uutiset

Hevosurheilun ammattilaisuudesta vedonlyöjänä haaveilevan kannattaa ihan ensimmäisenä ottaa ns. reality check, eli tarkistaa asioiden faktat ja analysoida omia kykyjään toteuttaa kyseistä projektia. Kaikista ei nimittäin ole ammattilaisiksi, eikä näin pidäkään olla. Mikäli et esimerkiksi kestä hyvin rahaan liittyvää stressiä, ei vedonlyönti välttämättä ole sinun juttusi. Voimme nimittäin kertoa, että vaikka olisit kuinka kova ammattilainen tahansa, joudut kestämään varianssin aiheuttamia heilahteluja, jotka voivat rahallisesti olla kohtalaisen isojakin summia. 

Hyvät uutiset piilevät kuitenkin siinä, että kovalla työnteolla lähes kuka tahansa pystyy tienaamaan raveja sekä hevosurheilua veikkaamalla. Kun sanomme “kovaa työtä”, me myös tarkoitamme sitä. Samat lainalaisuudet pätevät siis hevosurheilunkin parissa – eli taustatyötä on tehtävä valtavia määriä. Mikäli aiot peleistä jotain voittaa, tulee sinun tietää kilpailevista hevosista, radasta, ohjastajista, tallista, sukupuusta sekä säästä kaikki mahdollinen ja välillä hieman mahdotonkin. 

Taustatyön merkitys

Ilman taustatyötä vetojesi asettaminen on lähinnä arvailua. Mikäli perustat päätöksesi edellisten kisojen menestyksen mukaan, et koskaan tule saavuttamaan voittoa pitkässä juoksussa. Sinun tulee osata katsoa lukujen taakse ja ottaa selvää, oliko esimerkiksi jonkin hevosen alisuoriutuminen säästä johtuvaa, ohjastajasta johtuvaa, vai mistä oli oikein kyse. Näin ollen voit päästä käsiksi isoihinkin kertoimiin seuraavassa kisassa, mikäli muu ravikansa ei ymmärrä, että kyseisellä hevosella on potentiaalia juosta voittoon asti. 

Taustatyö vie aikaa tuhottomasti, joten tuntipalkoille on vaikea päästä, ellei sitten itse vedoistakin ala tulemaan voittoja. Parhaimmillaan taustatyö kestää päiviä, kun itse ravitapahtuma, tai valitsemasi lähdöt ovat ohi tunneissa, joskus minuuteissakin. 

Hyvän taustatyörutiinin kehittäminen saattaa viedä vuosia, sillä kaikki ammattilaiset tekevät tämän hieman eri tavalla. Keskity parantamaan omaa rutiiniasi, mutta älä yritä keksiä pyörää uudelleen. Ota selvää mitä ammattilaiset, jotka ovat pitkään alalla olleet toimivat, ja pyri löytämään sieltä yhtäläisyyksiä oman filosofiasi kanssa. Loppujen lopuksi tuurilla on myös merkittävä rooli vedonlyönnissä, joten älä heitä hanskoja tiskiin heti, jos satut kohtaamaan varianssin kurjan puolen alkumetriesi aikana. 

Muista rentoutua

Ravi- sekä hevosurheilua on puuduttavaa hommaa, jos sitä tekee 24/7. Tiesitkö, että esimerkiksi netin välityksellä on mahdollista pelata myös hevosurheilua, mutta ei välttämättä ihan siinä klassisessa muodossa, joka varmasti sinullakin tuli heti ensimmäisenä mieleen. Monet nettikasinot nimittäin tarjoavat mahdollisuutta pelata erilaisia kolikkopelejä, joissa on hevosurheilusta haettuja teemoja. Tällaiset pelit pitävät sisällään yleensä suuria jackpot-voittoja, jotka ovat tietenkin täysin tuurilla voitettavissa, eikä pelien kanssa tarvitse stressata siitä, että pitäisi useiden tuntien taustatyö olla tehtynä, ennen kuin pelaamisen aloittaa. 

Onnea matkaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *